De Pelgrimage van Shikoku (Shikoku henro)

TranslAsian is van plan in april-mei 2017 een reis naar Shikoku te organiseren om de pelgrimage van de 88 temples te wandelen. Gedurende de tocht worden alle 88 tempels bezocht (op verzoek ook bijtempels) met voldoende tijd voor contemplatie en kunt U de stempels van iedere tempel in een speciaal boek verzamelen. Dit geeft -zegt men- een veilige doortocht naar het hiernamaals...

De hele tocht duurt minimaal zes weken, waarin alle 88 temples bezocht worden, maar deelnemers kunnen ook een gedeelte van de tocht wandelen. We hopen met een klein internationaal groepje van ongeveer zes tot personen op pad te gaan.

Algemene informatie
over de Kobo Daishi henro vindt U hier.
Accomodatie
Waar mogelijk overnachten we in de tempels. Verder is het circuit goed voorzien van ryokans (typische Japanse hotels) en Minshuku (Japanse B&B).
Maaltijden
Ontbijt en diner is inbegrepen. De lunch is afhankelijk van waar op dat moment gelopen wordt. Vaak ontvangt een pelgrim eten of een andere bijdrage van mensen onderweg. (zogeheten settai)
Vervoer
De reis naar en van Japan geschiedt met de JAL naar Narita International Airport, lokale trein naar en van Kyoto, naar en van Shikoku per Shinkansen.
Reisleiding
Gedurende de reis wordt u in principe begeleid door een Nederlands sprekende gids, die de pelgrimage al gelopen heeft, en goed van het Boeddhisme op de hoogte is.
Boeken of prijsinformatie
De prijs is afhankelijk van hoe lang U deelneemt en de grootte van de groep. Neem contact met ons op.

(henro_txt.php)
Fudo-myo in de Chion-in te Kyoto.